Hypnose Praktijk Philips

Werkwijze

Intake

Het is belangrijk om te weten dat de sessie plaats vindt in het belang van jou. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Hypnose is een natuurlijk proces waarmee jij een verandering bij jezelf gaat realiseren. Voordat de hypnose sessie plaatsvindt zullen we het een en ander bespreken. Wat zijn je ervaringen met hypnose? Wat zijn je verwachtingen? Waarvoor kom je, wat wil je bereiken of veranderen? Zijn er angsten of twijfels? Indien er angst is voor hypnose zullen we dit eerst moeten bespreken/ wegnemen om de hypnose succesvol te laten verlopen.

Het hypnotisch verdrag

Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn 2 zaken belangrijk: de sterke wens en duidelijke motivaties om iets te willen veranderen in je leven met behulp van hypnose. Met andere woorden: wil je van je probleem af en daarvoor in hypnose? Daarnaast is vertrouwen leggen in diegene die je daarbij gaat helpen, de hypnocoach, ook erg belangrijk. Met andere woorden: vertrouw je mij? Beide vragen zouden met een volmondig "JA" beantwoord moeten worden. Verder is het belangrijk te weten dat de hypnose valt of staat met het opvolgen van mijn instructies. Wanneer ik je iets vraag te doen of iets voorstel (suggesties) is het dus van groot belang dat dit wordt opgevolgd om tot een goed resultaat te kunnen komen.

De techniek

Er zullen eerst een aantal stappen doorgelopen moeten worden voordat we toegang krijgen tot het onderbewustzijn. We hebben daarvoor een aantal technieken. Welke techniek ik ga gebruiken hangt af van wat het beste bij jou past.

Het veranderwerk

De feitelijke behandeling begint als er toegang is tot het onderbewustzijn en bestaat uit het aanbieden van verbale (woordelijke) suggesties. Dit zijn nieuwe gedachten, gevoelens of lichamelijke voorstellingen. Je onderbewustzijn wordt opnieuw geprogrammeerd op het gebied waar jij de verandering wilt of dat waar jij van bevrijd wilt worden.

Het beëindigen van de sessie

Na het veranderwerk zal de hypnose beëindigd worden. Je bent dan rustig, ontspannen, helder en alert en voelt je beter dan daarvoor.

Nawerk

Tijdens de hypnose hebben we een deel van je onderbewustzijn her-geprogrammeerd. Hierdoor zijn problemen opgelost, ga je beter functioneren of kun je jouw doelen bereiken. Maar net zoals je eerder jezelf in je leven geprogrammeerd hebt kun je de effecten van de hypnose weer ongedaan maken. Dat doe je door je regelmatig bezig te houden met (oude) negatieve gedachten, emoties of activiteiten. Het herhalen van deze gedachten is hier de negatieve kracht. Heb je heel soms de twijfel of je echt genoeg gaat afvallen dan zal de aangebrachte positieve programmering je wel op het rechte pad kunnen houden en je wens realiseren. Maar wanneer je jezelf op een onverstandige wijze gaat toespreken door bijvoorbeeld te herhalen dat het niet gaat lukken dan programmeer je daarmee jezelf weer de verkeerde kant op. Als dat het geval is dan is het verstandig om met hypnose te gaan werken aan bijvoorbeeld je negatieve zelfbeeld of faalangst. Daarnaast zijn er echo's. Dit zijn niet de problemen die je opgelost hebt maar de effecten die ze hadden op het dagelijkse leven en die bij je terugkomen waardoor het lijkt alsof er niets veranderd is. Hier aan hechten is de negatieve kracht. Herken ze en blijf op je pad! ​

​Wat moet je dus doen!

Na de hypnose sessie is het verstandig om regelmatig en krachtig je gewenste verandering of doel met overtuiging hardop te herhalen. Dat is niet zo moeilijk omdat dat al in je onderbewustzijn zit en eigenlijk al vanzelf naar buiten komt. Herhaling is hier de positieve kracht. Door de herhaling installeer je de programmering dieper en dieper en laat je hem in je hele leven doorwerken.