Hypnose Praktijk Philips

Hypnose - Wat is directe hypnose

Hypnose klinkt voor veel mensen een beetje mysterieus. Vaak heeft men er al een beeld bij vanwege een hypnose show die ze gezien hebben en waar ze mensen rare dingen zien doen. Het lijkt dan of ze de controle kwijt zijn. Echter, je doet onder hypnose nooit iets tegen je zin. Ook tijdens een hypnose-sessie bij mij, houd jij zelf de controle. Je kunt de sessie altijd zelf beëindigen maar het is niet waarschijnlijk dat je dat gaat doen, je bent immers bij mij om van je problemen af te komen.

Hypnose helpt alleen als jij zelf wilt veranderen. Bijvoorbeeld: iemand anders vindt dat je moet stoppen met roken, terwijl je dit zelf niet wilt. In dit geval zal het niet gaan werken. Stoppen met roken is heel moeilijk. Jouw onderbewustzijn zegt je steeds dat je van het roken ontspant, dat je het nodig hebt. Onder hypnose kunnen veranderingen in het onderbewustzijn plaatsvinden. Jij bent immers niet geboren met een sigaret in je mond. Waarschijnlijk vond je je eerste sigaret niet eens lekker. Door middel van hypnose word je als het ware weer gereset.

En zo is het ook met afvallen, angsten/fobieën stress enz.

Ik help je in 1 of enkele sessies van je problemen af. Voor de hypnose-sessie vindt er eerst een intake gesprek plaats. Hierin leg ik je zo goed mogelijk uit hoe en wat hypnose is en gaan we dieper in op je probleem, zodat de sessie op jou kan worden aangepast.

Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen gesteldheid van lichaam en geest ontstaat. Een gesteldheid waarbij alles waargenomen wordt, maar er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is. Dit wordt Hypnose genoemd. Er wordt hierbij een mogelijkheid gecreëerd om ongewenste denkbeelden, overtuigingen en emoties om te zetten in een gewenste vorm. Zo kan de overtuiging dat je een roker bent omgezet worden in een nieuwe vorm, namelijk: ik ben een niet-roker.

Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning. Het bevat alle informatie waarmee wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert. De programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Op basis hiervan leven wij. Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven heel moeilijk en langzaam. De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen.

We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Het bepaalt hoe je leeft. Dat zijn als het ware programma's die op de achtergrond draaien. Door eenvoudig weg een deel van de programmering te wijzigen verander je het gedrag. Met Hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot het onderbewustzijn. Wat je daarvoor moet doen is het bewustzijn even opzij zetten. Er ontstaat dan een directe toegang tot het onderbewustzijn. Dat noemen we Hypnose. Je kan het vergelijken met een operatie. Je gaat onder narcose of krijgt een lokale verdoving, de operatie wordt gedaan, het probleem is verholpen en je komt weer bij. In feite zijn we vaker in Hypnose dan we weten. Het staren in een vuur, diep verzonken zijn in een boek of het op automatische piloot autorijden zijn voorbeelden.

Voor het ondergaan van een Hypnose sessie zijn 2 zaken belangrijk:

Meer dan 90% van ons gedrag wordt in gang gezet via ons onderbewuste, minder dan 10% gaat echt bewust.

Topje v.d. ijsberg 10%

Bewustzijn

 • - Analyseert
 • - Denkt na
 • - Maakt plannen
 • .
 • .
 • .

Korte termijn geheugen

ijsberg grootste gedeelte onder water

Groot gedeelte is niet direct zichtbaar 90%

Onderbewustzijn

 • - Emoties
 • - Gewoontes
 • - Verslavingen
 • - Vaste overtuigingen
 • - Creativiteit en Fantasie
 • - Persoonlijke ontwikkeling

Lange termijn geheugen

Een brief van uw onderbewustzijn

Hallo, ik ben jouw onderbewustzijn, dat deel van jouw geest die dingen doet waar jij je niet bewust van bent. Ik word het onderbewustzijn genoemd maar vind dit eigenlijk ..........

Lees de volledige brief van uw onderbewustzijn