Hypnose Praktijk Philips

Zoek je innerlijke genezer: Duizenden Duitse artsen behandelen aandoeningen met hypnose

Duizenden Duitse therapeuten, tandartsen en andere artsen maken inmiddels gebruik van hypnose. Het verlichten van angst, het terugdringen van overgewicht, het verlichten van lijn en tandingrepen. Het zijn allemaal aandoeningen die Duitse doktoren behandelen met hypnose.

Naast de duizende psychologen en tandartsen passen ook leden van de Duitse verenging voor tandheelkundige hypnose (DGZH), die deze week bijeenkomt in Berlijn, en de Duitse verenging voor hypnose (DGSH) de techniek toe.

Artsen brengen hun patiënten in een hypnotische toestand, een veranderde buwustzijnstoestand waarin ze meer openstaan voor suggesties. Dit betekent dat patiënten beter kunnen leren omgaan met pijn of verlost worden van ongewenste gewoontes.

"Meer dan je denkt'

"Hypnose is niet wat de meeste menden denken dat het is," zei voorzitter van de DGSH Götz Renartz. Steeds meer wettenschappers erkennen hypnose omdat er de laatste jaren verschillende studies zijn verschenene waaruit blijkt dat het kan helpen bij de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals stoppen met roken en slaap- en seksuele stoornissen.

Tandartsen hypnotiseren hun patiënten voor en na een procedure, zoasl het verwijderen van verstandkiezen, zodat ze beter kunnen omgaan met de pijn. "Er worden meer mensen gehypnotiseerd dan je denkt,"zei Bernhard Trenkle van de internationale verenging voor hypnose (ISH).

Innerlijke genezer

Experts benadrukken dat mensen niet de controle over hun gedrag moeten verliezen als ze onder hypnose zijn en niets tegen hun wil mogen doen.

"Je moet je innnerlijke genezer zien te vinden,"besloot Renartz.

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden wat we voor jou kunnen betekenen.